Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Dansk-tysk med Matlok

Dansk-tysk med Matlok

Opret dig i dag

Opret nu!
Dansk-tysk med Matlok

Markus Meckel

Siegfried Matlok er i denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok” taget til et historisk sted i Sønderjylland, nemlig til Schackenborg Slot i nærheden af Tønder. Efter reformationen overgik stedet til Kongehuset, og i 1661 blev det overdraget til Hans Schack, hvorefter slottet blev kaldt Schackenborg Slot.
I elleve generationer tilhørte slottet familien Schack, men i 1978 blev det overgivet til Kongehuset, og det var her, Prins Joachim fra 1993 til 2014 levede sammen med sin familie, inden de flyttede til København.
Men Schackenborg har stadig status som kongeligt slot, og efter Schackenborg Fondens overtagelse af Schackenborg, kan Prinsen og hans familie stadig tage ophold på slottet efter eget ønske.

Matloks samtalepartner er en anden historisk person, nemlig den sidste udenrigsminister i DDR, Markus Meckel, som i 1989 deltog i de afgørende forhandlinger om Tysklands genforening ved de berømte 2-plus-4- forhandlinger med udenrigsministre fra de fire tidligere sejrsmagter efter Anden Verdenskrig og med den vesttyske udenrigsminister Genscher.
Resultatet blev et ikke kun politisk mesterværk, men det var også et matematisk kunststykke, fordi 2 plus 4 blev til fem – DDR forsvandt fra landkortet og Tyskland blev genforenet nu for 25 år siden.
Prins Joachim har samme dag på Schackenborg modtaget Markus Meckel, som under overskriften "Schackenborg dialog“ deltog i en debat med professor Per Øhrgaard om Tysklands vej efter genforeningen.
Siegfried Matloks samtale med Markus Meckel kredser om de dramatiske begivenheder i de to Tysklande i 1989/90, men Matlok spørger også om Meckels syn på det nuværende Tyskland, som må siges at spille en helt anden rolle i Europa end for 25 år siden.


Læs mere

Flere afsnit af "Dansk-tysk med Matlok"