Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Gammelt brød og historiske kager

Gammelt brød og historiske kager

Opret dig i dag

Opret nu!
Gammelt brød og historiske kager

(2:3)

Rugbrødslagkagen er en fast del af de traditionsrige sønderjyske kaffeborde, hvor der skulle serveres syv slags hårde kager og syv slags bløde. Bi Skaarup viser, hvordan man tilbereder den ”fyldige” lagkage.

Det er ikke småting, man kommer ud for, hvis man inviteres som gæst til et ægte sønderjysk kaffebord. Hele 14 slags kager skal smages, før husfruen er tilfreds og undlader yderligere nøden.

I 2 del af programserien ”Gammelt brød og historiske kager” nøjes historisk kogekone Bi Skaarup dog med at bage en rugbrødslagkage til seerne og køkkenskriveren Frantz Howitz. Er man som seer interesseret i opskriften, er det bestemt en god ide at se programmet. I tilgift får man en masse gode historier fortalt af bl.a. museumsinspektør Rikke Ruhe på Frilandsmuseet, der sætter traditionen med de store kaffeborde i Sønderjylland ind i den historiske sammenhæng.

Der er også sundere sager på programmet, når Bi Skaarup viser historisk bagværk i det gamle køkken på Herregården fra Fjellerup på Djursland. Hun demonstrerer, hvor let det er at bage rugbrød af en speciel svedjerug, der smager nøddeagtigt og anderledes end ”almindelige” rugbrød. Der sluttes ”u-artigt” af med en ægte, fynsk brunsvigerkage – selvfølgelig med en tår kaffe til.


Læs mere

Flere afsnit af "Gammelt brød og historiske kager"