Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Det ægte Italien

Det ægte Italien

Opret dig i dag

Opret nu!
Det ægte Italien

Apulien

Kom tæt på det ægte Italien, når den danske kok Claus Pedersen og hans italienske kæreste Claudia Amendola tager på gastronomisk rejse i Apulien.


Er søanemone og hestekød italienske delikatesser? Hvis man rejser til regionen Apulien, der ligger i ”hælen” af det italienske støvle, vil de lokale istemme et ”SI” og sikkert også nikke anerkendende. Den italienske madkultur er nemlig ikke sådan at kategorisere. Italienerne har selv et slagord som lyder: ”La cucina italiana non esiste” eller ”- det italienske køkken eksisterer ikke”. Det skal understrege, at Italiens regioner er så forskellige, at man ikke kan tale om et italiensk enhedskøkken. For at lære diversiteten at kende, bliver man nødt til at sætte fokus på det lokale køkken og menneskene bag – og i dk4’s programserie ”Det ægte Italien” har kæresteparret Claudia og Claus påtaget sig denne mission.

Claudia Amendola er dedikeret foodie og Claus Pedersen er uddannet kok. Han har blandt andet arbejdet for Gordon Ramsey i London - men det var i støvlelandet, at han for alvor forelskede sig i gastronomien: ”Den måde italienerne laver mad på… man kan mærke, at det er med hele hjertet.” Parret har tidligere rejst rundt i Livorno og Abruzzo – og denne gang går turen til Apulien:

”Vi har lyst til at vise dk4’s seere uopdagede steder, hvor vi kommer tæt på italienerne og får deres historier og opskrifter. Apulien er ikke en region, som normalt fanger danskernes opmærksomhed - og det er en skam, for den har virkelig meget at byde på - også rent gastronomisk.”

Apulien ligger ca. fire timers kørsel fra Rom og er den syvendestørste af landets i alt 20 regioner. Landskabet er fladt, klimaet tørt og jorden frugtbar og velegnet til landbrug. De 4.1 mio. indbyggere bor således i det, de selv kalder for ”Italiens køkkenhave”, men hvilken betydning har det omkringliggende landskab ellers for det lokale køkken?

I programmet besøger parret en svinefarm med fritgående svin, der lever af trøfler og urter – og med det gode kød på bordet - viser slagteren Tomasso Romanelli efterfølgende, hvordan man fremstiller den kendte Capocollo-pølse. Claus og Claudia besøger også en hestefarm, griller hestekød med kogekonen Antonia, ser nærmere på søanemone som delikatesse - og så oplever de, hvordan man koger fignemost – sydens balsamico - på gammeldags facon.

Turen slutter i havnebyen Molfetta, hvor indbyggerne gør klar til stor religiøs fest. Hvert år den 8. september, fejrer de skytsengelen Madonna dei Matiri, og det går ikke stille for sig. 120.000 mennesker er i gaderne den dag - og maden er naturligvis i højsædet. Claus besøger derfor familien Gianfrancesco, hvor han lærer at lave den lokale pastatype orecchiette.

Der er således lagt i gryden til et spændende og anderledes madprogram – se med og bliv inspireret.


Læs mere

Flere afsnit af "Det ægte Italien"