Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Dansk-tysk med Matlok

Dansk-tysk med Matlok

Opret dig i dag

Opret nu!
Dansk-tysk med Matlok

Bertel Haarder

”Jeg er i dag i Kulturministeriet, hvor jeg glæder mig til at møde en ganske særlig dansk politiker og kulturpersonlighed: nemlig kulturminister Bertel Haarder, som siden systemskiftet i 1901 nu er den længst siddende borgerlige minister som medlem i forskellige regeringer siden 1982.”
Sådan indleder Siegfried Matlok denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok”.
Når Matlok har valgt Bertel Haarder til en samtale i forbindelse med den tyske genforening for 25 år siden, så skyldes det især, at Haarder er det, man kalder en Sønderjyde med stort S.
Haarder er født 1944 på Rønshoved Højskole ved Flensborg fjord, hvor hans far, Hans Haarder, var en kendt forstander. Haarder mødte de dansk-tyske konfrontationer i sin barndom og i sin ungdom, og han har oplevet - og medvirket som politiker - i perioderne fra et mod-hinanden over et-med-hinanden til et dagens for-hinanden i grænselandet med flertallene og mindretallene syd og nord for grœnsen.
Da Muren faldt, og Tyskland blev genforenet var Haarder Undervisnings- og Forskningsminister i regeringen Poul Schlüter/ Uffe Ellemann.
I programmet fortæller Bertel Haarder blandt andet om situationen for 25 år siden i Tyskland og selvfølgelig og ikke mindst, hvad der i hans specielle optik er sket siden de dramatiske dage i 1989/1990 i forholdet mellem København og Berlin i perioden fra Helmut Kohl til Angela Merkel, som Haarder erklærer sig som en stor beundrer af.
Programmet slutter med Bertel Haarders fortælling af en anekdote om Angela Merkel.


Læs mere

Flere afsnit af "Dansk-tysk med Matlok"