Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du skal være logget ind...

Få et abonnement i dag og følg alle de nyeste afsnit af Dansk-tysk med Matlok

Dansk-tysk med Matlok

Opret dig i dag

Opret nu!
Dansk-tysk med Matlok

Lise Nørgaard

Danmark har Dronning Margrethe – og så kommer vel forfatteren og journalisten Lise Nørgaard som en slags national-ikon. Med tv-serien ”Matador” har Lise Nørgaard ikke kun skrevet sig ind i danskernes hjerte, men også skrevet et vigtigt kapitel i den nyere Danmarks-historie. I Lise Nørgaards fødeby Roskilde er der rejst et levende mindesmærke i form af en bronze-skulptur for den nu 97-årige Lise Nørgaard, som i sin familie også har helt specielle dansk-tyske rødder.
Dette er baggrunden for de berømte advarselsord fra ”Matador”, udtalt af Buster Larsen, som under besættelsen til sin foxterrier råber „Kvik, det er en tysker.“ Det var åben og skjult modstand mod den tyske besættelsesmagt, men Lise Nørgaard har for længst ændret sit syn på Tyskland, ikke mindst efter genforeningen i 1990.
Lise Nørgaard er gæst hos Siegfried Matlok og fortæller blandt andet om hundekunster, om barndommens ferier hos familien i Hamborg, om oplevelsen af Hamborg og Tyskland efter krigen, om den tyske genforening og også om beundringen for Angela Merkel, som Lise Nørgaard erklærer sig som fan af.

Programmet er optaget i Kulturministeriet.


Læs mere

Flere afsnit af "Dansk-tysk med Matlok"