Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

)

Fejlmeld
HD er fra
Dansk-tysk med Matlok

Jørgen Mads Clausen

Siegfried Matlok er i dette program på besøg i Nordborg hos chefen for Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Danfoss blev grundlagt i 1933 af Jørgen Mads Clausens legendariske far, Mads Clausen, på øen Als, som Mads Clausen engang har sammenlignet med New Yorks Manhattan.
Danfoss er i dag en global virksomhed med bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen i spidsen. Han var fra 1996 til 2008 direktør for virksomheden og har siden 2008 været bestyrelsesformand i den familieejede Danfoss-koncern, som beskæftiger godt 20.000 medarbejdere over hele verden.
Med Jørgen Clausen taler Matlok blandt andet om Jørgen Mads Clausens erindringer fra barndommen og ungdommen, og om de dansk-tyske modsætninger, som dengang prægede det dansk-tyske grænseland. Men samtalen berører også den uddannede akademi-ingeniør Jørgen Mads Clausens erfaringer med tyskerne og Tyskland sidenhen, ikke mindst også aktuelt om kansler Angela Merkels såkaldte grønne politik og dens mulige konsekvenser for Danfoss og for den danske eksport.
Til slut spørger Matlok Jørgen Mads Clausen, som ikke kun er ingeniør og ivœrksætter, men som også har markeret sig som visionær og debattør om hans fremtidsvisioner for familievirksomheden Danfoss i en global stadigt voksende udfordring.


Læs mere

Flere afsnit af "Dansk-tysk med Matlok"