Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

)

Fejlmeld
HD er fra
Forskningsmagasinet

Mørkt stof

For 80 år siden gjorde astronomer en opdagelse, som stadig kan forundre os i dag. De opdagede, at Universet ikke kun består af de planeter, stjerner og galakser, som vi kan se. I virkeligheden består omkring 25 procent af universet af noget, astronomerne har givet navnet ’Mørkt stof’. Men hvad er ”Mørkt Stof” for noget? Hvordan ser det ud? Hvor findes det? Hvorfor er det så svært at finde, og hvordan kan vi overhovedet vide, at ”Mørkt stof” eksisterer?
Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, der indgår i denne udgave af dk4s nye programrække ”Forskningsmagasinet”, hvori seerne kan møde en lang række af de danske universiteters forskere og blive klogere på deres forskning.
Hvert program slutter med ”Spørg videnskaben”, hvori forskere besvarer spørgsmål af almen karakter om videnskaben. I dette program lyder spørgsmålet ”Hvad er en supernova”?
Spørgsmålene stilles af Niels Ebdrup, og svarene om ”Mørkt stof” og også om supernovaer leveres af Steen H. Hansen, lektor ved Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Instituttet, som hører under Københavns Universitet.
Programmet produceres som et samarbejde mellem dk4 og videnskab.dk og med støtte fra Videnskabsministeriets Udlodningsmidler.


Læs mere

Flere afsnit af "Forskningsmagasinet"