Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

)

Fejlmeld
HD er fra
Dansk-tysk med Matlok

Christoph Jessen

Den tidligere tyske ambassadør i Danmark, Christoph Jessen, blev temmelig berømt i Danmark, da han som diplomat i klare vendinger advarede den daværende borgerlige regering Løkke mod at indføre grænsebomme ved den dansk-tyske grænse. Når Christoph Jessen i dette program kan ses i samtale med dk4s Siegfried Matlok er fokus imidlertid på en anden slags grænse, nemlig den planlagte Femern-tunnel.
Mens tilslutningen til tunnelen i Danmark er stor, er stemningen i Tyskland en noget anden. I det tyske parlament er der et stort flertal for projektet, men i især i den lokale befolkning er der heftig modstand. For at indlede en dialog med kritikere og modstandere har den slesvig-holstenske landsregering etableret et dialogforum, der ledes af en såkaldt moderator. Og netop Christoph Jessen er på grund af sine diplomatiske erfaringer fra Danmark udpeget til denne post.
Men er det mon en uriaspost, spørger Siegfried Matlok blandt andet Christoph Jessen om? Og hvorfor er der så stor forskel på indstillingen til projektet i de to lande, og hvilke perspektiver tegner der sig for Femern-tunnelen?
Programmet er optaget i det danske honorarkonsulat i Hamborg.
Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.


Læs mere

Flere afsnit af "Dansk-tysk med Matlok"