Fejlmeld


Hvis din henvendelse kræver svar, kan du forvente at høre fra os på hverdage indenfor 24 timer.

Fejlmeld

Du har ikke adgang til live

Opgrader i dag og få adgang til live

Opgrader

Georg Julin i Oslo

Episode:

Rigtig mange danskere har i årevis taget turen til Oslo, fx med DFDS, på et to-dages-cruise, og kender derfor Oslo rigtig godt – mener de.

I Oslo er begrebet ”Danskerbåden” lig med danske turister, der primært spadserer en tur langs den nærliggende brygge med de mange udendørs restauranter, lidt som i Sydeuropa. Men Oslo-indbyggerne, som der er kommet mere end 10.000 nye af hvert år i de seneste 10-15 år, undrer sig over, hvorfor vi ikke er lidt mere nysgerrige på resten af Oslo, der i gåafstand byder på et væld af spændende overraskelser.

Den hastigt ekspanderende hovedstad ligner slet ikke sig selv som ”i gamle dage”. Havnefronten, hvor byggerier skyder op som i New York, og den samtidige innovation i både nyt og gammelt, skaber en udvikling inden for stort set alle områder som kunst, kultur, fødevarer, design og mange andre oplevelser, som man ikke ser andre steder i Nordeuropa. Oslo har taget et kvantespring, som er værd for os danskere at se og opleve – og måske tage ved lære af. Både arkitektonisk og socialt.

I to udsendelser viser Georg Julin os et lille udvalg af oplevelser, som i gåafstand vil give os et helt nyt indtryk af Oslo som Europas hurtigst voksende hovedstad. Sideløbende vokser kreativiteten på alle planer inden for mad, kunst og kultur i samme tempo – og overhaler København – måske.

Mød bl.a. Oslos borgmester Marianne Borgen, Oslo FjordSauna, en genbrugssauna midt i indsejlingen, restaurant Smalhans med “innovativ husmandskost”, Popcenteret, et virtuelt paradis for hele familien, hvor musikkens forunderlige verden udfolder sig – med gæsten som udøver, restaurant Vaaghals, hvor Michelin-folkene har beundret den norske madkultur fra ferskvandsfisk over hvalkød til indretning i retorstil, Astrup Fearnley Museet, hvor den moderne kunst nærmest blæser gæsten omkuld med indtryk, verdens største miniflaskemuseum, hvor det ikke kun er de over 60.000 flasker, man skal se, men hvor man kan følge verdenshistorien gang på en helt ny måde og Fuglen, en café fra 1963, der nu er ved at etablere sig som Japans største attraktion – hvordan – se med. Endnu en historie som danskerne kan blive inspireret af.

LIVE NU

NÆSTE: 13:05 - 13:40

Selskabsad...